Where did you get that? Chanel’s outfit details (in dutch)

De documentaire The True Cost heeft veel bij mij losgemaakt. De documentaire liet mij inzien dat mijn dagelijkse keuzes wel degelijk invloed hebben op de huidige kledingindustrie. Ik ging zelf op onderzoek uit en nam mijn camera mee. De boodschap? Durf je eigen weg te gaan. Wanneer je de trends volgt, zal je altijd achter de feiten blijven aanlopen, terwijl de creativiteit en stijl al die tijd al in jezelf schuilt. Wanneer je jouw eigen persoonlijke smaak en persoonlijkheid combineert met de trends, creëer je een geheel unieke stijl. Zo wordt een trendsetter geboren. Stijl en creativiteit gaat allemaal om het vinden van nieuwe combinaties. Je zult je verbazen over hoeveel combinaties je met één item kunt maken. Ik ga zelf ook vaak genoeg de mist in, maar het leidt me uiteindelijk altijd tot verrassende outfits! Ik ga daarom ook altijd op zoek naar tweedehandse kleding op Marktplaats en United Wardrobe of in tweedehands winkeltjes.

Flared pants

Deze broek van de H&M gekocht via United Wardrobe zit mij als gegoten. Natuurlijk kost het je meer moeite om een goede broek te vinden, maar je bent dan ook veel blijer met je aankoop! De broek is niet alleen goedkoper, maar zowel de koper als de verkoper verrichten een goede daad!

Rokje

Dit suède ribstof rokje van TOPSHOP is ook een populair item. Het duurde best lang voordat ik de goede maat en de goede kleur had gevonden op Marktplaats, maar het is de moeite waard. Het grote voordeel vind ik , dat als je een item tweedehands koopt en je hem na verloop van tijd toch zat bent,  het helemaal niet erg is als je hem wegdoet. Je hebt alle moeite gedaan om het item met aandacht te kopen. Je smaak en stijl ontwikkelt zich naarmate je ouder wordt, dus is het logisch als je een item niet meer draagt. Maak iemand anders er dan blij mee!

Blokschoenen

Deze schoenen van ASOS vond ik voor maar 10 euro op Marktplaats. Ze lopen hartstikke fijn en geven elke outfit een stoere uitstraling. Dat is het geheim van tweedehandskleding. Je kunt lekker experimenteren met toffe en misschien wat gekkere items. Het kost niet veel geld, je vindt bijzondere items en als het toch niets is, kun je er iemand anders mee blij maken, zonder dat je bijdraagt aan het steeds versnellende consumeer gedrag.

Lange jas

Deze lange jas heb ik ook gevonden op Marktplaats. Wanneer ik op zoek ben naar een bepaald item is deze vaak al snel gevonden. Ik tik bijvoorbeeld in: ‘Monki s lange jas’. Je zult je verbazen hoeveel leuke items je op deze manier tegenkomt. Dit kun je natuurlijk doen in allerlei variaties!

Tuinbroek

Deze tuinbroek kwam ik tegen in Berlijn. Dit winkeltje had tweedehandskleding zoals deze tuinbroek van Pimkie, maar ook nieuwe items. Ik vind dit een verrassende combinatie, die hopelijk steeds meer winkels zullen aanbieden. Ik probeer op deze manier ook mijn eigen garderobe in te richten. Het scheelt veel geld en levert originele combinaties op.

_________________________________________________________

Meer over Chanel Trapman en Mumster productions? Check hier haar site!

Deze foto’s zijn gemaakt door Chantal Aimee Ehrhardt! Meer over haar werk vind je hier!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.