Wat geef je door? Rosa van Ederen

Je hebt van die items in en om je kledingkast die bij t moment dat je ze koopt je met volle overtuiging denkt: ‘hier ga ik ontiegelijk veel plezier van hebben’ maar dat dat praktisch toch totaal niet zo uitpakt… Hoe maak je er iemand anders blij mee?

Wat bewaar je, of wat geef je door?

Met de lancering van het eerste nummer van Square1magazine is er een serie dozen gemaakt, om mensen iets in te laten bewaren of iets in door te laten geven. De dozen zijn naar allerlei verschillende mensen gegaan. Hierbij het verhaal van Rosa van Ederen, over wat zij in de Square1 box doorgaf!

Tell me more, Rosa!

In 2013 heb ik met de ontwerpen van mijn moeder Jos het duurzame kledinglabel Van Jos opgezet. Wat mooi is wil je doorgeven, iets waar Van Jos natuurlijk helemaal achterstaat. Het is waar Van Jos mee begonnen is, de ontwerpen van mijn moeder doorgeven zodat meer mensen er plezier van hebben dan enkel alleen mijn moeder.

copyright foto Lilian Dibbets

In het najaar van 2016 kreeg ik naast de fysieke editie van Square1Magazine van Anjolieke ook een opbergdoos om iets bijzonders in te bewaren of mee door te geven.

Je hebt van die items in en om je kledingkast die bij t moment dat je ze koopt je met volle overtuiging denkt: ‘hier ga ik ontiegelijk veel plezier van hebben’ maar dat dat praktisch toch totaal niet zo uitpakt.

Dit had ik bij voorbeeld met een hele grote Sex and the City-achtige corsage die enkel maar 1 keer gedragen is door Dichter des Vaderlands Anne Vegter bij een uitreiking waar ik haar voor stylde. Maar verder nooit bij mij een outfit naar een hoger plan heeft getrokken.

een mooi tweede leven

Toen het december was en mijn middelbare school vriendinnen en ik altijd met doorgeefcadeaus het Sinterklaasdobbelspel spelen stopte ik de corsage in de mooie doorgeefdoos van Square1Magazine omdat ik zeker wist dat een van mijn vriendinnetjes hier heel hard om zou gaan dobbelen en dat gebeurde ook en zo kreeg de corsage een mooi tweede leven.

 

Meer weten?

Meer weten over Van Jos en de mooie duurzame ontwerpen? Kijk hier!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.