Slagen bij het shoppen? Zo doe je dat

Er was een tijd dat ik winkelen niet echt leuk vond; had ik eindelijk iets leuks en betaalbaars gevonden, ging na een paar keer wassen het model er al uit. Kocht ik wel een keer iets duurders, paste het thuis nergens echt goed bij. En bleef het achterin mijn kast hangen.

Winkelen met minder stress en een hogere slagingskans?

Een capsule garderobe is de goede start; een set van kledingstukken die je op basis van stijl en kleur onderling allemaal met elkaar kan combineren. Alles wat je vindt bij het winkelen dat past bij je capsule vergroot je aantal verschillende outfits. Zo geniet je vaker van je aankopen! 

Hoe ga je dan winkelen?

Ik mocht, voor deel 2 van deze serie, mee met Yolande Avé die ging winkelen met Marijn. Marijn had na het lezen van het boek ‘Talking dress’ van Marieke Eyskoot een jaar lang geen kleding gekocht, heel inspirerend! Na dit jaar had ze de perfecte gelegenheid om haar garderobe opnieuw in te richten. Daarom had ze Yolande gevraagd voor een uitgebreide kledingkast-check en een stijladvies. Zoals Marijn het heel helder zei:

‘Door zo’n styling advies

herontdek je wat je al hebt’

Naast dat ze dus blijer was met wat ze al had, kwam uit dit advies ook een lijstje must-haves: items waarmee ze haar huidige garderobe vervolledigt.
En daarmee gingen we nu winkelen bij Nukuhiva in Utrecht.

De tips? 

Van te voren:

 • Maak een ouderwets boodschappenlijstje
  Een lijstje met wat er mist in je (capsule) garderobe. Doe het lijstje eventueel in je portemonnee of telefoon – zo heb je het altijd bij je als je een keer in een winkel bent. Wat heb je dan nodig, volgens Yolande, als je een capsule wil samenstellen? Kijk hier voor het handige shoppinglijstje!
 • Maak een visueel boodschappenlijstje
  Zoek online voorbeelden van wat bij jouw capsule zou passen en bewaar die bv op je telefoon.
 • Gebruik foto’s van je kledingstukken
  Om te voorkomen dat je vergeet waar iets bij moest passen: maak foto’s van je kledingstukken waar het bij moet passen en bewaar ze bv op je telefoon.
 • Trek je kledingstukken aan
  Neem de kleding waar iets bij moet passen mee of doe het aan. Neem desnoods de schoenen mee waar het ook bij moet passen, of dat ene jasje waarvan je de kleur op de foto niet goed ziet.

Tijdens het winkelen?

 • Slow shopping – Neem dan de tijd!
  Zoals Marijn zei: ‘Nu besteed ik veel meer tijd en aandacht aan de kleding dan als ik eerder ging winkelen. Heerlijk er zoveel aandacht aan te besteden’
 • En de laatste tip, van Yolande Avé:

‘Alleen als je het helemaal geweldig vindt
dan moet je het kopen!’

Benieuwd naar wat Marijn heeft gekocht? Zie het in de volgende en laatste blog van deze serie!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.