“Dit zwarte jurkje heb ik al heel lang en gelukkig blijft het mooi!” Show & Tell met Hanneke

 

Vertel kort iets over jezelf: wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat spreekt je aan aan duurzame mode?

Mijn naam is Hanneke en ik werk als docent-onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam, daar waar die mooie tas vandaan komt. Ik geef les bij de opleiding Toegepaste Psychologie en doe daarnaast onderzoek voor een lectoraat naar armoede interventies. Ik woon in Amsterdam Oost. Toen jullie me op de foto zetten was ik aan het winkelen bij Nukuhiva. Het spreekt me aan dat daar duurzame kleding wordt verkocht, al zou ik hier nog veel meer op kunnen letten. Een vriendin van mij (Judith) heeft net besloten alleen nog maar duurzame kleding te kopen. Dat vind ik wel een mooi idee! Dit project zet me ook weer aan het denken hierover.

Ik heb een enkelbandje uit Nicaragua dat me dierbaar is – mooie herinneringen aan!

Wat pak je altijd weer uit de kast?

Ik ben dol Scandinavische merken zoals ichi en numph. Ik ben lang en hun kleding staat me goed. Wat wel heel jammer is, is dat numph niet echt goed scoort op het vlak van duurzaamheid (rankabrand.nl). Toch maar eens heroverwegen of ik hun kleding nog wel wil kopen dus.

Wat is je meest dierbare item?

Ik heb een enkelbandje uit Nicaragua dat me dierbaar is – mooie herinneringen aan! En ik ben ook dol op het grijze jasje dat ik aan heb (ichi).

Wat je aan hebt in de foto?

Op de foto draag ik een zwart jurkje dat ik al heel lang heb en gelukkig mooi blijft.

Wat is het beste kleding advies dat je hebt gekregen?

Oeh, best lastig! Ik draag de laatste tijd het liefst jurkjes of rokjes. Daar voel ik me fijn in! En ik houd dus van Scandinavische merken. Verder houd ik van mouwloze blousjes en shirts met een v-hals.

Wat is het laatste item dat je hebt gemaakt of hebt laten maken?

Bij mij in de straat zit een goede kledingmaker waar ik regelmatig kom. Laatste item dat ik heb laten maken was m’n rugtas, zodat die meekon op reis. En ik moet binnenkort weer langs, want ik ben laatst uit m’n jurkje gescheurd. Oops!

Wat is het laatste item dat je hebt gekregen of hebt weggegeven?

Ik heb laatst m’n kast opgeruimd en kleding die ik niet meer draag gedoneerd aan Sympany. Zij zorgen ervoor dat het een tweede leven kan krijgen. Mooi initiatief.

Bedankt Hanneke!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.