“Recentelijk heb ik mijn meest favoriete jeans zelf gerepareerd.” Show & Tell met Gerbren

Loved things last! Eigenlijk was ik een beetje vergeten hoe mooi ze waren, de Show en Tell verhalen van het Wear Repair Share Repeat weekend met Nukuhiva een jaar geleden. En we bleken er nog precies 5 te hebben. Dus omdat loved things last, hier nummer 4/5. Show en Tell van Gerbren. Fotografie door Chantal Aimée Ehrhardt 

 

Vertel kort iets over jezelf: wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat spreekt je aan aan duurzame mode?

Ik ben Gerbren, 33 jaar oud, woon in Amsterdam en ik ben een fanatieke outdoor sporter. Ongeveer 12 jaar geleden kocht ik mijn eerste broek van Nudie Jeans. Toen was ik mij nog niet bewust van duurzame mode, maar blijkbaar maakte ik wel de juiste keuze. Sindsdien ben ik vaste klant van de Nudie Jeans webshop, mede doordat ik in de loop der jaren erachter gekomen ben dat het één van de duurzame merken is. Ook voor mijn sportkleding kies ik de laatste jaren voor duurzame merken, al is dat aanbod nog erg schaars.

 

Waar koop jij je kleding het liefste?

Bij voorkeur koop ik mijn kleding online. Online heb je gewoon de meeste keuze, beste prijzen en het kan op elk moment van de dag. Tevens kun je online goed uitzoeken wat de doelstelling van een merk is om zo de meest bewuste keuze te kunnen maken.

Eén van mijn Nudie Jeans die ik al zo’n 10 jaar heb, blijf ik altijd weer uit de kast halen. Na al die jaren zit ie extra lekker en heeft ie authentieke slijtplekken die zijn ontstaan door puur en alleen het dragen ervan.

 

Wat is het laatste item dat je hebt laten maken?

 

Recentelijk heb ik mijn meest favoriete jeans zelf gerepareerd. Bij Nudie Jeans kunt je online een gratis repair kit bestellen waarmee je meerdere gaten kan repareren. Erg tof.

 

Wat is het laatste item dat je hebt weggegeven?

Ik loop veel hard en wissel regelmatig van schoenen. Mijn oude schoenen, die nog wel goed te gebruiken waren, gebruikt een vriend van mij nu omdat hij het model graag wil uitproberen voordat hij ze zelf koopt. Zo kunnen de schoenen nog tientallen kilometers gebruikt worden.

Bedankt Gerbren!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.