How to get into the holiday vibe!

Vakantie! Het catalogus plaatje in mijn hoofd: Zon, zee, strand en tevreden kinderen die lekker in het zand spelen.  Zelf lekker ontspannen op een handdoek er naar aan ‘t kijken. Terwijl je weer je zonnebril opzet, neem je een slok van je smoothie en ga je verder in je goede boek.

Neeeee. Sorry. (gekras van een naald op een plaat) Dat.lukt.mij.totaal.niet. Ik heb meestal al stress om mee te beginnen: inpakken van de strandtas, insmeren, niets vergeten. Maar deze vakantie zou het anders gaan, echt! Geen stress meer.

Gelukt? Ja, het lukte voor een deel.

Mijn aanpak was als volgt:

  • Veel ‘let it go’ gezongen in mijn hoofd en zoveel mogelijk dingen weer losgelaten. Druk maken over alles? Pick your battles en voor de andere helft (van niet levensbedreigende dingen): laat het los, het is vakantie <3
  • Ik heb af en toe mijn ogen echt dicht gedaan.  Alleen even luisteren naar alle geluiden en de zon op je huid voelen.
  • Ik heb dingen in een ander kader geprobeerd te zien. Voor Square1magazine interview ik mensen over hun lievelingskleding of item. Iets dat zo speciaal is dat je het in een doos zou bewaren.
    Omgekeerd plaats je dingen dan ook in een nieuwe omgeving. Zoals een witte muur in een museum: buiten de natuurlijk omgeving zie je dingen in een nieuwe context. Dat is wat een witte doos of vierkante pagina ook kan doen. Een soort mini museum of een nieuwe context. Zo zie je dingen puur, heel eenvoudig, zonder afleiding – Zo had ik het nog niet eerder bekeken!

a13

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.