Focus: waarom ik dat zo lastig vind

Kan je jongleren? Ikke niet. Ja, volgens mijn kinderen wel, omdat ik drie ballen allemaal in de lucht kan houden voor één of twee rondjes, maar daarna vallen ze toch echt op de grond.

Zo voelde afgelopen jaar af en toe. Het combineren van werk, gezin met drie jonge kinderen, een sociaal leven, sporten en een magazine ging af en toe prima. Maar er waren vooral ook heel veel weken dat het voor geen meter ging. En ondertussen kan ik er prima mee leven dat. zolang de belangrijkste dingen maar lukken, er heel vaak iets niet zo opgeruimd, of goed georganiseerd is. Bijvoorbeeld met sporten ben ik blij dat ik 1 keer per 2 week ga, en dan kan ik langzaam opbouwen naar vaker gaan over een paar jaar. Ik accepteer na drie kinderen wel dat bijna alles ook af en toe niet lukt.

Persoonlijk werkt dat dus prima, maar voor een magazine waar je online een constante stroom aan verhalen wil vertellen, met een sfeer en tone of voice die op elkaar lijkt? Onmogelijk. De keren dat ik wel fotoseries heb gemaakt maar er niet eens toe kwam om er wat mee te doen – check – of keren dat ik een hele leuke start voor een blog had geschreven maar geen passend beeld materiaal had- check. Zelfs de laatste print editie had voor mijn idee meer tijd en aandacht en tijd kunnen gebruiken.

Naast een goed gevuld leven (klinkt een beetje eng, als tomatensoep met ballen) heb ik ook een rijk gevuld hoofd oftewel, ideeën en goede plannen te over. Combineer dat met de super leuke mensen die ik overal tegenkom en gesprekken mee heb, en je kan je ongeveer voorstellen dat ik niet drie levens kan vullen met activiteiten en dus nooit genoeg tijd heb met al die toffe ideeën aan de slag te gaan. Dus het was tijd voor iets heel spannends:

Focus en keuzes maken

Daarom was het de afgelopen weken even stil online, want ik krijg van dreigende keuzes altijd ineens weer super veel nieuwe ideeën allemaal een hele andere kant op, dus hier moest met wat grover geschut flink gesnoeid worden. Namelijk een mening van een paar andere mensen, een focus en nou voet bij stuk: dit gewoon een half jaar gaan proberen.

Oké, genoeg gezeurd, waarvoor heb je nou gekozen? Dat lees je de volgende keer 😀

 

p.s. voor iedereen die denkt: waarom wil je ook zoveel? Dan gebeurd er tenminste iets. En ik kan niet stilzitten, dus dan liever zo: Richten op een planeet en ergens tussen de sterren uitkomen <3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.