Duurzaam Modelabel Van Jos: lanceert haar tweede collectie

Op zondag 16 november was het grote moment eindelijk daar; Van Jos presenteerde haar tweede collectie in het Rockstart gebouw in Amsterdam. Iris was erbij!

Het verhaal achter Van Jos

Jos van Ederen vond het in haar jeugd verschrikkelijk om iedere dag dezelfde kleding als haar zussen aan te moeten. Daardoor kreeg ze al veel inspiratie. Door een naaicursus van de Nonnen en daarna een korte periode in een atelier, waarbij ze haar stijl niet vonden passen, ging ze haar eigen weg. Aangezien ze haar dochter, Rosa van Ederen altijd heeft aangespoord om haar hart te volgen, besloot deze om in 2013 het modelabel ‘Van Jos’ op te starten.

Rosa vond het namelijk hoog tijd
om samen met haar moeder, deze prachtige,
stijlvolle en onderscheidende ontwerpen
aan de wereld te tonen.

Een duurzaam en uniek karakter

De collectie van ‘Van Jos’ kenmerkt zich doordat ze het enorm belangrijk vinden dat deze op een verantwoorde en duurzame manier tot stand komt. Er wordt daarom gebruikt van duurzame (rest) materialen. Voor de volgende collectie wil Van Jos ook recyclebaar garen gaan gebruiken. Daarnaast is het productieproces ook transparant, aangezien de kleding in Nederland wordt gemaakt. Ook is er een samenwerking met Wereldwijven: een atelier waar vrouwen met verschillende achtergronden werken om een plaats in onze maatschappij te krijgen.

Dit zorgt voor een collectie van hoogwaardige kwaliteit & dit maakt het tot een geweldig, inspirerend mode label.

Tijdens de lancering was er een mini markt aanwezig van duurzame merken, waaronder JongKruit, Seepje, Wereldwijven handwerklab, Afriek, Bufandy, Papita en meer. Maar bovenal was er aandacht voor de nieuwe collectie en de verpletterende modeshow van Van Jos.

Waar kan ik de collectie kopen?

De collectie van ‘Van Jos’ wordt verkocht via hun eigen webwinkel en is ook te koop bij het Designercafe in Utrecht, Dress me Dutch in Arnhem en via www.greenthisseason.com.

 

Over Iris: Het modelabel Van Jos volg ik al een tijdje, eigenlijk sinds hun deelname aan het Fair Fashion Festival, wat ik vorig jaar mede heb georganiseerd. Ze deden toen mee aan onze modeshow met hun eerst collectie bestaande uit hele toffe vrouwelijk, strakke ontwerpen. Sindsdien ben ik echt een groot fan, ook omdat ze enorm veel aandacht besteden aan duurzaamheid en verantwoord produceren. Afgelopen zondag was het moment ook eindelijk daar voor de lancering van hun tweede collectie in het Rockstart gebouw in Amsterdam.

a13

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.