All you need? 8 voorjaars favorieten!

Klaar voor het voorjaar! Ik start met mijn favorieten (treasure, wear, repair, share & cherish) over een paar week de voorjaarsfavorieten van iemand anders!

1 Mijn meest recente aanwinst: een shirt van Armor Lux,  via Nukuhiva . Ik moest bij de top gelijk denken aan Audrey Hepburn, of een stijlvolle Parisienne.  Hij zit heel fijn, één klein nadeel: omdat ik zo lang ben zijn de mouwen wel driekwart.

2 Deze armbanden leen ik van mijn dochter, het is een heel mooi kado van mijn schoonzusje. Zij weet hoe fijn ik het vind om weer iets door te kunnen geven, dus deze geef ik door als mijn dochter 18 is (over 12 jaar).

3 Deze ketting/armband heb ik al tien jaar. Al drie keer alle kraaltjes opnieuw aan een draad geregen, maar dan kan hij er weer een paar jaar tegenaan. Ik krijg af en toe de vraag of het parels zijn, maar het is gewoon kunststof, alleen zo vaak gedragen dat alle kralen net iets anders zijn afgesleten. Waardeloos qua materiaal, waardevol door de herinnering en ze passen overal bij.

4 Oorbellen van Waar een jaar of zes geleden gekocht, en ze blijven mijn favoriete oorbellen. Ze zijn stoer door het materiaal en hebben ook iets klassieks door de vorm.

5 Enveloppe tasje van Wanabana. De oprichtster van Wanabana heb ik leren kennen op het Fair Fashion Festival, heel enthousiast en bevlogen laat zij producten duurzaam maken in haar thuisland, Colombia. Dit schattige exemplaar heeft een illustratie uit een modeblad, en het tasje mijn favoriete kleur, kobalt blauw!

6 Bij het maken van de foto’s was deze grijze skinny van Dept  de favoriete jeans in mijn capsule, een van de drie, en na vijf jaar zat ie nog steeds geweldig. Ik moest heel hard lachen dat precies deze broek helemaal doorscheurde toen ik een paar dagen erna hem aanhad terwijl ik een van mijn kinderen wilde optillen. (Een onderwerp voor een nieuwe post: laten repareren of upcycelen, en een nieuwe favoriete jeans.)

7 Deze jurk van Alchemist kocht ik samen met de top van nummer 1, bij Nukuhiva. Op de hanger was heel moeilijk in te schatten hoe hij zou zitten, maar toen ik hem aanhad: geweldig! De lengte is aan te passen, en er kunnen verschillende tops onder, dus perfect in een capsule: goed te combineren en in verschillende stijlen te dragen!

8 Last but not least, mijn favoriete vest van Every.day.counts via Lena. Gekocht na het lenen, geweldig om meerdere items uit te kunnen proberen, en deze kleur maakt voor mij helemaal voorjaar. En als het nog wat koud is in de voorjaarszon!

square1magazine-all-you-need-2

Ready for spring! I’m kicking off with my treasured, worn, repaired, shared & cherished spring favorites, in a few weeks somebody else’s spring favorites!

1 My most recent item, a shirt by Armor Lux, through Nukuhiva. It makes me think of Audrey Hepburn or a stylish Parisienne, I so do love the feeling I get wearing it. Sleeves rolled up (not long enough with my height).

2 I borrow these wristbands from my daughter, a very special gift from my sister-in-law (who knows how much I like to pass something on) So I’ll give these to my daughter when she’s 18 (in about 12 years).

3 This necklace & wristband has been mine for ten years already. I laced the beads three times to a new thread, but then it’s fine for a few more years. Every now and then somebody asks me whether they’re real pearls. But it’s just plastic, worn so many times that they have peeled off irregular. Worthless in material, but worth so much because off the memory, and they go with everything!

4 Earrings from Waar bought them about six years ago. They remain my favorite ones, sturdy but elegant.

5 Envelope bag by Wanabana  . I met the founder of this label at the Fair Fashion Festival. She’s very enthusiastic and dedicated. She has her products made in a sustainable way in her homeland, Colombia. This cute purse displays a fashion illustration, and the bag has my favorite color, cobalt blue.

6 When I was making this picture, this pair was the favorite one of my capsule. Grey, skinny jeans from Dept.  They had been my favorite for five years, I had a good laugh when they just ripped when I was lifting one of my kids. There’s some material for a new post. About mending, upcycling or buying a new one.

7 I bought this dress from Alchemist together with shirt nr 1, Nukuhiva. On a hanger hard to imagine looking good, but when wearing, terrific! Length is adjustable, and I can alternate the shirts I wear underneath it. So perfect for my capsule – combining for different occasions.

8 Last but not least, My vest fromEvery.day.counts through Lena, which I bought after borrowing. So great to be able to try on different things, and this colour is spring to me! And when it’s a bit chilly it will do good keeping me warm on a terrace.

.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.