Duurzaam speelgoed: onverwoestbaar en te mooi om in de kast te zetten

Het lijkt soms een hele uitdaging: iets voor kinderen kopen dat een paar jaar mee gaat en leuk blijft om mee te spelen. Hierbij mijn 3 favorieten die stevig zijn, lang mooi blijven, multi inzetbaar zijn en lang speelplezier bieden. En als 4e de favoriet van Laura, van Laura en James.

1 De Moover truck! Deze truck van Moover hebben we een jaar, en is niet stuk te krijgen. Je koopt een bouwpakket en zet zonder schroeven, maar met klemwerk, deze mooie truck in elkaar. Eerst werd er vooral speelgoed in opgeborgen en met de auto gereden. Nu wordt er op gereden – uren lang!

2 Een glijbaan! Toen ik klein was wilde ik altijd een glijbaan in huis, en nu ik zelf kinderen heb is dat niet anders. Na lang zoeken heb ik er een gevonden: de Pibaxa speelplank! Een glijbaan voor binnen, die je op een tafel of bank kan laten steunen als glijbaan, en daarna weer op kan ruimen. Ideaal! (en je kan er zelf ook nog een keer op glijden 🙂

3 Opbergdozen! Van Green Lullaby komt de serie Multibox. Ik had er eerst 3 gekocht met het plan ze later in de kast te zetten, maar heb er ondertussen 2 serie’s van: 6 in totaal. Geen kast meer nodig, ze zijn veel te mooi als stapel. Ze functioneren hier als opstapje, stoeltje en om speelgoed in op te bergen.

4 Regenboog van Grimms! De grote regenboog van Grimms is favoriet van James (zijn moeder heeft een hele leuke duurzame blog). De spullen van Grimms zijn echt te gek, met de hand gemaakt, in mooie kleuren en prikkelend voor de fantasie. (beeld via site van Grimms en de Oneperfectday blog

a13

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.